Spenatsoppa

Här används fryst spenat, men det går självklart bra även med färsk. Rör ner den precis före servering så behåller spenaten sin fina färg. Servera gärna med ett gott bröd.

20 min

Spenatsoppa

1. Tina spenaten om den är fryst. Koka äggen 
5 min.
2. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör 
i en kastrull 2–3 min utan att den tar färg.
3. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt. Tillsätt vatten, fond/buljong och grädde. Koka upp och låt soppan sjuda 5 min. Tillsätt spenaten.
4. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 
1 msk skal och pressa 1 msk saft. Tillsätt till soppan. Mixa ev lätt med en stavmixer. 
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Recept från /LagaLätt