00000

Mixa soppan strax före servering så blir den skummig och fint ljusgrön.

För 4 person(er)

Ingredienser

100 g färsk babyspenat
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål
1 msk smör
5 dl höndbuljong från tärning
2 dl vispgrädde
1 krm salt

Räkor

250 g skalade räkor
2 mjuka tunnbröd
1 msk smält smör
2 msk majonnäs gärna hemlagad
1 msk riven pepparot
1 krm salt
några vippor av fänkålen

30 min

1. Skala och skiva vitlöken. Ansa och  fintärna fänkålen. Fräs i smör ca 2 min. Häll på hönsbuljong och grädde. Koka 5–10 min.
2. Skölj spenaten.Häll hälften av vätskan över spenaten och mixa väl. Späd med resten av vätskan. Salta.
3. Räkor: Sätt ugnen på 175°. Lägg tunnbröden på en plåt. Pensla med smält smör. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna.
4. Blanda räkor med majonnäs, pepparrot, salt och fänkålsdill. Lägg röran på tunnbrödet och servera.

Fler recept med: Övrigt