Spenatsoppa med ägg

Citronsaft i soppan ger en frisk syra.
Frederik Zäll
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g bladspenat - fryst
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 dl mellangrädde
  • 2,5 msk citron - pressad
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • 60 g bröd - per portion

Gör så här

  1. Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.

  2. Fräs spenat och lök i smör i en gryta ca 5 min. Rör i mjölet och späd med vatten. Tillsätt buljong-tärningar och låt soppan koka under lock ca 10 min. tillsätt grädde och citronsaft. Mixa soppan lite slarvigt med mixerstav.

  3. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Servera soppan med ägghalvor och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!