3.63.63.63.63.6

Citronsaft i soppan ger en frisk syra.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g bladspenat, fryst
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl mellangrädde
2,5 msk citron, pressad
4 ägg
1 tsk salt
0,5 krm cayennepeppar

Tillbehör:

60 g bröd, per portion

20 minuter

Spenatsoppa med ägg – gör så här:

  1. Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.
  2. Fräs spenat och lök i smör i en gryta ca 5 min. Rör i mjölet och späd med vatten. Tillsätt buljong-tärningar och låt soppan koka under lock ca 10 min. tillsätt grädde och citronsaft. Mixa soppan lite slarvigt med mixerstav.
  3. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Servera soppan med ägghalvor och bröd.