Spenatsallad med räkor och sesam

Föredrar du räkor med sting, blanda ner en finhackad röd chili i marinaden.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g räkor - med skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ingefära - färskriven
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Sallad

  • 1 påse babyspenat - (80 g)
  • 75 g sockerärter - färska
  • 1 salladslök
  • 5 rädisor

garnering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och riv vitlöksklyftan på rivjärn. Blanda vitlök, ingefära, lime, soja och olja. Tillsätt räkorna och låt dem stå kallt ca 1 timme.

  2. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp och låt kallna.

  3. Finstrimla spenaten. Ansa och finstrimla sockerärter och salladslök. Ansa och skiva rädisorna. Skär skivorna i tunna strimlor. Blanda grönsakerna.

  4. Fördela grönsakerna på tallrikar och toppa med räkor och  marinad. Strö över sesamfrön och garnera med limeklyftor. Ca 130 kcal per portion, 5,5 g fett, 16 g protein, 3,5 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!