Recept på spenatsallad med linser och pocherat ägg. En enkel vårsallad med fransk touch och mycket smak av örter.

För 4 personer

Ingredienser

1 dl puylinser
140 g bacon
80 g färsk babyspenat
200 g haricots verts
2 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
4 ägg
50 g ärtskott

Örtdressing

2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1 krm salt
1 tsk rivet citronskal
1 msk hackade färska örter t ex timjan, basilika, salvia, oregano
3 msk olivolja
1 msk vatten

40 min

Spenatsallad med linser och pocherat ägg

 

1. Blötlägg linserna ca 20 min. Koka dem sedan 15 min i lättsaltat vatten. Knaperstek bacon. Låt rinna av.
2. Skölj spenaten. Förväll haricots verts ca 5 min. Skölj under rinnande kallt vatten.
3. Koka upp 1 1/2 liter vatten. Tillsätt ättiksprit och salt och pochera äggen i långsamt sjudande vatten ca 4 min. Ta upp med hålslev.
4. Dressing: Blanda vinäger, salt, citronskal och örter i en skål. Vispa ner oljan i en fin stråle och tillsätt vatten.
5. Blanda linser och haricots verts med dressing och varva med spenat, ärtskott och bacon i bitar. Lägg äggen överst och ­servera genast.

Fler recept med: Övrigt