Spenatsallad med äpple och valnötter

Spenatsallad har blivit mer populär nu när späda blad finns att köpa året om. Friska äppelbitar och valnötter ger en fin smakbrytning och den fräscha dressingen av lime och olivolja passar perfekt till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g spenatblad - färska
  • 3 äpplen - t ex av sorten Ingrid- Marie
  • 50 g valnötter
  • 1,5 msk lime - pressad
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Skölj spenaten väl, slunga eller låt den rinna av väl. Tvätta äpplena.

  2. Skär äpplena i tunna klyftor gärna med skalet på.

  3. Grovhacka valnötterna.

  4. Blanda ihop och häll på limesaft och olivolja. Rör om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!