Spenatplättar

Recept på matiga och goda spenatplättar. Servera med djupfrysta bär och lite socker eller flytande honung. Det blir cirka 20 plättar.

Spenatplättar – gör så här:

  1. Tina spenaten i mikron.
  2. Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och den tinade spenaten. Smaka av med salt och blanda i oljan. Låt smeten stå i cirka 5 minuter.
  3. Stek plättarna i en teflonpanna med lite olja tills de blir gyllenbruna. Du kan byta ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl för att öka fiberinnehållet.
  4. Gör gärna din egen variant av rårörda lingon av djupfrysta bär och lite socker eller flytande honung. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills den tinat och mosa den sedan grovt med en gaffel.

Recept från