00000

Använd en kryddstark korv, gärna grovmald, som smaksättare i pastasåsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g tagliatelle
250 g fryst bladspenat
1 purjolök
2 chilikryddade korvar, (ca 200 g)
0,5 dl pumpakärnor
1 msk smör
2 dl lätt crème fraiche
1 dl vatten
0,5 tsk salt

1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Tina spenaten. Skär purjolöken i skivor och korven i små bitar.
3. Rosta pumpakärnorna ca 2 min i en torr stekpanna. Ta upp dem.
4. Fräs purjolök och korv i smör i stekpannan. Rör i spenat, creme fraiche och vatten.
5. Låt allt koka ihop ca 2 min. Smaksätt med salt.
6. Häll av vattnet från pastan och blanda i spenatröran. Servera med pumpakärnor.