Spenatpasta med kryddstark korv

Använd en kryddstark korv, gärna grovmald, som smaksättare i pastasåsen.
Berit Paulsson
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle
  • 250 g bladspenat - fryst
  • 1 purjolök
  • 2 korvar - chilikryddade (ca 200 g)
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Tina spenaten. Skär purjolöken i skivor och korven i små bitar.

  3. Rosta pumpakärnorna ca 2 min i en torr stekpanna. Ta upp dem.

  4. Fräs purjolök och korv i smör i stekpannan. Rör i spenat, crème fraiche och vatten.

  5. Låt koka ihop ca 2 min. Krydda med salt.

  6. Häll av vattnet från pastan och blanda i spenatröran. Servera med pumpakärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!