Spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra

Recept på spenatpannkakor med kyckling- och edamameröra. Pannkakor – en riktig familje-favorit! Mixa ner spenat i pannkakssmeten och byt ut sylten mot en matig fyllning av kyckling och grönt!
Anna Wendt
Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.
Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g spenat - färsk
  • 1 citron
  • 4 ägg
  • 250 g keso
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk snör

Fyllning

  • 225 g kycklingkött - tillagat
  • 1 äpple
  • 1,5 dl edamamebönor - eller gröna ärter
  • 3 msk tahini (sesampasta) - (sesampasta)
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • babyspenat
  • citron

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten  med mixerstav.

  2. Grädda pannkakor av smeten i smör i en liten panna, ca 20 cm i diameter. Håll dem varma under ett lock.

  3. Fyllning: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Kärna ur och riv ner äpplet. Tillsätt bönor eller ärter. Blanda ner tahini, citronsaft och spiskummin. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera pannkakorna med kycklingröran, spenat och citron.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!