Spenatpaj med tomat

Allt om Mat

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 250 g bladspenat - tinad, urkramad
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tomater - tunt skivade
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl ost - riven

Garnering

  • solrosskott - eller kryddgrönt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda ihop pajdegen i en matberedare.

  3. Kavla ut degen och klä en pajform ca 24 cm diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in den i kylen ca 30 minuter.

  4. Förgrädda pajskalet ca 10 min på nedersta falsen.

  5. Tina och krama ur vätskan från spenaten, skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör tills all vätska dunstat. Salta och peppra.

  6. Lägg spenat, purjolök och tomatskivor i pajskalet.

  7. Vispa ihop ägg, mejeriprodukter, salt och peppar. Häll det över spenat och tomater.

  8. Strö över osten och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min tills äggstanningen stelnat. Dekorera med solrosskott eller kryddgrönt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!