4.24.24.24.24.2

Spenatlasagne med linser och gorgonzola är en god vegorätt. Variera osten i lasagnen med andra ostsorter, t ex chèvre.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g lasagneplattor
, färska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
250 g spenat, färsk
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
100 g gorgonzolaost
1 msk majsstärkelse, Maizena
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 förpackning linser, svarta,  ångkokta  (125 g), Granarolo
50 g valnötter
2 dl ost, riven

Tillbehör:

sallad

20 minuter + 20 minuter i ugn

Spenatlasagne med linser och gorgonzola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en stor stekpanna ca 3 min. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.
  2. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.
  3. Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.
  4. Servera lasagnen med sallad.