3.53.53.53.53.5

Recept på spenatgazpacho med räkor, bröd och hemlagad färskost. Späda, fina spenatblad innehåller denna våriga gazpacho.

För 4 personer

Ingredienser

2 l spenat, färsk (ca 300 g)
1 gurka
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1 citron, rivet skal och saft
1 dl olivolja, gärna kallpressad
2 msk rödvinsvinäger
1,5 tsk salt

Tillbehör:

500 g räkor, med skal
bröd
0,5 grön chili, t ex spansk peppar

15 minuter + tid i kyl

Spenatgazpacho – gör så här:

  1. Ansa  och skölj spenaten noga.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Förväll spenaten ca 1 minut, spola dem i kallt vatten och krama ut all vätska.
  3. Grovhacka spenaten. Skala och grovhacka gurkan. Ansa och skär salladslöken i bitar. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Lägg alla ingredienser i mixerkanna eller matberedare. Mixa soppan slät och fin.
  5. Kyl soppan så att den är riktigt kall till servering. Skala räkorna och servera dem till soppan tillsammans med bröd.
Fler recept med: Soppa