4.34.34.34.34.3

Det blir mer smet än vad som går åt, men blinier som blir över kan frysas och sedan värmas vid servering.

För 8 personer:

Ingredienser

50 g spenat, färsk
1 dl vatten
1,5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl lättöl
1 ägg
3 msk smör

Topping:

100 g lax, kallrökt
1 dl smetana, eller crème fraiche

Garnering:

dill

20 minuter

Spenatblinier med kallrökt lax – gör så här:

  1. Mixa spenaten med vattnet. Blanda bovetemjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt spenatvattnet och öl och vispa till en klimpfri smet. Dela ägget och rör i äggulan.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitan i smeten.
  3. Stek ca 1 msk av smeten till små plättar i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida.
  4. Topping: Strimla laxen.
  5. Toppa blinierna med lax och smetana. Garnera med dill och servera genast.
Fler recept med: Smårätter