Spenatbaguette

Servera gärna små läckra getostar till brödet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 200 g spenat - hackad, fryst, tinad
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 l vetemjöl - + 1 dl vetemjöl till utbakningen

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och spenat fingervarmt och rör ut jästen i degvätskan.

  2. Tillsätt salt, olja, solroskärnor och mjöl. Arbeta till en smidig, något lös deg.

  3. Låt jäsa under duk ca 1 timme.

  4. Tag upp degen på mjölat bord och dela i 4 delar utan att knåda. Sätt ugnen på 225°.

  5. Rulla till avlånga rullar och vrid dem som du vrider tvätt.

  6. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt dem svalna under duk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!