00000

Servera gärna små läckra getostar till brödet.

För 4 bröd

Ingredienser

25 g jäst
5 dl vatten
200 g spenat, hackad, fryst, tinad
1 msk salt
2 msk olivolja
1 dl solroskärnor
3 dl grahamsmjöl
1 l vetemjöl, + 1 dl vetemjöl till utbakningen

1. Finfördela jästen i en degbunke. Värm vatten och spenat fingervarmt och rör ut jästen i degvätskan.
2. Tillsätt salt, olja, solroskärnor och mjöl. Arbeta till en smidig, något lös deg.
3. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
4. Tag upp degen på mjölat bord och dela i 4 delar utan att knåda. Sätt ugnen på 225°.
5. Rulla till avlånga rullar och vrid dem som du vrider tvätt.
6. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt dem svalna under duk.