00000

Recept på spenat- och ricottapizza. New York-inspirerad pizza med fräst spenat och krämig ricottaost på en lite tjockare botten.

För 4 personer

Ingredienser

1 pizzadeg förpackning färdig t ex Sara Lee, eller egen pizzabotten (ca 400 g)
1 pizzadeg förpackning färdig t ex Sara Lee, eller egen pizzabotten (ca 400 g)
4 msk tomatsås
1 king solo-vitlök
1 msk olivolja + 1 msk olivolja
250 g färsk spenat
1 tsk flingsalt
1-2 lökar gula
1 ricottaost (250 g) ask
1,5 dl riven ost (17 %)
ev extra flingsalt

Spenat- och ricottapizza

  1. Sätt ugnen på 250°. Rulla ut pizzadegen till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Bre på tomatsåsen.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt och fräs den i 1 msk olja 2-3 min utan att den får färg. Tillsätt spenat och flingsalt. Vänd runt spenaten hastigt och låt svalna.
  3. Fräs löken i 1 msk olja tills den blir genomskinlig och glansig.
  4. Fördela spenat, lök och ricottaost jämnt över pizzan. Strö över riven ost. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen ca 15 min. Strö eventuellt över lite extra flingsalt.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler recept med: Pizza, Smalt, Vegetariskt