Spenat- och räkfyllda paket

Paketen kan ligga färdiga för gräddning och gräddas i sista stund.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 21 vårrulledeg - ark
  • 1 gul lök
  • 250 g bladspenat - fryst
  • 150 g räkor - skalade
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl kesella
  • 1 msk smör - smält

Gör så här

  1. Tina degen och sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och hacka löken. Pressa vätskan ur spenaten. Grovhacka räkorna.

  3. Fräs löken och spenaten i smör i en stekpanna. Rör i räkorna. Ta pannan från värmen.

  4. Salta och peppra. Rör i kesella.

  5. Ta fram en degplatta i taget och låt de andra ligga under en fuktig handduk. Lägg ut fyllningen på degplattan och vik ihop till ett paket. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla paketen med smör.

  6. Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter. Servera dem nygräddade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!