Spenat- och quinoasallad med halstrad lax

Quinoafrön är mycket rika på proteiner. Den vackra, svarta sorten innehåller mer kostfiber och är krispigare än den vita.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl quinoa - svart
  • 1 rödlök - liten
  • 1 körsbärstomater - (250 g) ask
  • 2 påsar babyspenat - (à 80 g)
  • 600 g lax - i bit gravad
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl dill - hackad

Vinägrett

  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten så att alla bitterämnen sköljs bort. Koka den enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.

  2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.

  3. Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  4. Blanda quinoan med lök, tomater och spenat. Häll över vinägretten.

  5. Skär bort skinnet från laxen och strimla den. Stek den hastigt i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner dillen.

  6. Toppa salladen med laxen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!