Spenat- och quinoasallad med halstrad lax
Quinoafrön är mycket rika på proteiner. Den vackra, svarta sorten innehåller mer kostfiber och är krispigare än den vita.
Ingredienser
- 2 dl quinoa - svart
- 1 rödlök - liten
- 1 körsbärstomater - (250 g) ask
- 2 påsar babyspenat - (à 80 g)
- 600 g lax - i bit gravad
- 1 msk smör
- 0.5 dl dill - hackad
Vinägrett
- 2 msk citron - pressad
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- bröd
Gör så här
-
Skölj quinoan noga i ljummet vatten så att alla bitterämnen sköljs bort. Koka den enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.
-
Skala och skiva löken. Halvera tomaterna.
-
Blanda alla ingredienser till vinägretten.
-
Blanda quinoan med lök, tomater och spenat. Häll över vinägretten.
-
Skär bort skinnet från laxen och strimla den. Stek den hastigt i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner dillen.
-
Toppa salladen med laxen och servera.