Spenat- och potatisragu

Rostade potatisklyftor i samklang med sköna gröna nyttigheter. Allt i samma rätt. Potatisen kan tillagas något i förväg för att sedan värmas i ugn och därefter blandas med övriga ingredienser. Passar till det mesta utom gryt- och wokrätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 700 g potatis - jämnstor
  • 2 msk olivolja - (1+1 msk)
  • 1 tsk salt - (3/4 tsk + 2 krm)
  • 2 msk sesamfrön
  • 300 g paprika - olika färger
  • 1 rödlök - (ca 100g)
  • 2 dl purjolök - skuren i ringar av det gröna
  • 125 g bladspenat - färsk
  • 1 krm svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och borsta potatisen. Skär den i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja och lägg dem med skalsidan nedåt i en långpanna vars botten täckts med bakplåtspapper. Strö över 3/4 tsk salt. Stek mitt i ugnen ca 35 min. Ta ut ur ugnen, ringla över 1 msk olja och rör om.

  2. Rosta sesamfrön utan matfett i torr het stekpanna. Låt svalna.

  3. Skär urkärnad och hinnfri paprika i lite fyrkantiga bitar. Klyfta den skalade rödlöken. Skölj spenaten och ta bort grova stjälkar. Är bladen stora, så riv dem i mindre bitar.

  4. Fräs paprika, rödlök och purjolök hastigt halvmjuk i 1 msk olja i stor stekpanna. Vänd ner spenatbladen och fräs dem hastigt. Bladen ska ha kvar sin spänst och bör inte bli för slankiga. Krydda med 2 krm salt och svartpeppar. Vänd sist ner den varma potatisen i grönsaksblandningen. Strö över rostade sesamfrön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!