Spenat- och ostmuffins

Baka gärna muffins i god tid. De går utmärkt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g spenat - färsk
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk ricottaost
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan - grovriven
  • 1 msk mannagryn
  • 3 msk pinjenötter - rostade
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 6 muffinsformar - + muffinsplåt
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Hacka spenaten. Fräs den i olja 1–2 min under omrörning.

  3. Blanda ricottan och ägget i en skål. Rör i parmesan, mannagryn och pinjenötter. Blanda i spenaten. Salta och peppra.

  4. Ställ muffinsformarna i muffinsplåten och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Prova med provsticka. Låt svalna innnan de lossas ur pappersformarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!