00000

Baka gärna muffins i god tid. De går utmärkt att frysa.

För 6 st

Ingredienser

100 g spenat, färsk
1 tsk olivolja
1 burk ricottaost
1 ägg
1 dl parmesanost, grovriven
1 msk mannagryn
3 msk pinjenötter, rostade
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
6 muffinsformar + muffinsplåt
1 tsk smör

Spenat- och ostmuffins

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka spenaten. Fräs den i olja 1–2 min under omrörning.
3. Blanda ricottan och ägget i en skål. Rör i parmesan, mannagryn och pinjenötter. Blanda i spenaten. Salta och peppra.
4. Ställ muffinsformarna i muffinsplåten och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Prova med provsticka. Låt svalna innnan de lossas ur pappersformarna.