Spenat- och laxfyllda pastarullar

Snabbgjord och lite festlig pastarätt med rökt lax och spenatfyllning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 300 g kallrökt lax - tunna skivor
  • 1 kelda citronsås
  • 2 dl parmesan - riven färsk

Fyllning

  • 5 salladslökar
  • 150 g spenat - rensad färsk
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk kesella
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskotnöt - mald

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Skiva salladslöken. Fräs den snabbt i olivolja. Hacka spenaten grovt och låt den fräsa med tills den mjuknar.

  3. Vispa samman kesella och ägg. Blanda ner lök och spenat. Smaka av med salt och kryddor.

  4. Lägg en skiva lax på varje platta och bred fyllning ovanpå. Rulla ihop från den bredare sidan. Lägg dem i väl smord ugnssäker form.

  5. Häll över citronsåsen och strö över ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!