30 minuter + 10 minuter i ugn
Spenat- och grönkålsgratäng – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Repa grönkålen från stjälkarna. Finhacka stjälkar och blad var för sig. Förväll stjälkarna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Tillsätt grönkålsblad och spenat och förväll ytterligare ca 1 minut. Spola i kallt vatten och pressa ut vätskan.
- Stuvning: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör ca 3 min. Rör ner mjölet. Vispa ner mjölk och grädde och låt koka ca 3 min. Tillsätt senap och 2 dl ost. Krydda med salt och peppar.
- Pankoströssel: Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt pankon och låt den rostas ca 2 min.
- Blanda oststuvningen med grönkål och spenat. Häll stuvningen i en ugnssäker form. Strö på 1 dl ost och pankoströssel. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera gratängen rykande varm.
För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego