Spenat– och fetaostempanadas

Spenat– och fetaostempanadas är en vegetarisk variant på empanadas där både citronsaft och citronskal smaksätter spenatfyllningen. Fräscht och gott!
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats empanadasdeg - se recept

Fyllning

  • 750 g bladspenat - fryst
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 tsk muskot - mald
  • 3 msk citron - pressad
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Tina spenaten. Krama ur all vätska och grovhacka den. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken.

  2. Stek lök och vitlök i olja tills den fått ljust gul färg. Tillsätt spenaten och låt den steka med 3–4 min. Krydda med salt, peppar och muskot. Låt kallna.

  3. Blanda den kalla spenaten med citronsaft och citronskal. Smula fetaosten med 1 msk av den vätska som fetaosten ligger i.

  4. Använd degplattor som är 1 mm tjocka. Lägg 1 tsk fetaost vardera på degplattorna i en rad mitt på. Lägg spenatfyllning på fetaosten.

  5. Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.

  6. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept:Mariana Ling

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!