4.84.84.84.84.8

Spenat– och fetaostempanadas är en vegetarisk variant på empanadas där både citronsaft och citronskal smaksätter spenatfyllningen. Fräscht och gott!

För 24 empanadas:

Ingredienser

1 sats empanadasdeg, se recept

Fyllning:

750 g bladspenat, fryst
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
1 tsk muskot, mald
3 msk citron, pressad
1 msk citronskal, rivet
200 g fetaost

20 minuter + tid att göra empanadas + 25 minuter i ugn

Spenat– och fetaostempanadas – gör så här:

  1. Tina spenaten. Krama ur all vätska och grovhacka den. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken.
  2. Stek lök och vitlök i olja tills den fått ljust gul färg. Tillsätt spenaten och låt den steka med 3–4 min. Krydda med salt, peppar och muskot. Låt kallna.
  3. Blanda den kalla spenaten med citronsaft och citronskal. Smula fetaosten med 1 msk av den vätska som fetaosten ligger i.
  4. Använd degplattor som är 1 mm tjocka. Lägg 1 tsk fetaost vardera på degplattorna i en rad mitt på. Lägg spenatfyllning på fetaosten.
  5. Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
  6. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept:Mariana Ling

Fler recept med: Bakning, Vegetariskt