20 minuter + tid att göra empanadas + 25 minuter i ugn
Spenat– och fetaostempanadas – gör så här:
- Tina spenaten. Krama ur all vätska och grovhacka den. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken.
- Stek lök och vitlök i olja tills den fått ljust gul färg. Tillsätt spenaten och låt den steka med 3–4 min. Krydda med salt, peppar och muskot. Låt kallna.
- Blanda den kalla spenaten med citronsaft och citronskal. Smula fetaosten med 1 msk av den vätska som fetaosten ligger i.
- Använd degplattor som är 1 mm tjocka. Lägg 1 tsk fetaost vardera på degplattorna i en rad mitt på. Lägg spenatfyllning på fetaosten.
- Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
- Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.
Recept:Mariana Ling