Spenat- och böngroddssallad

Recept på spenat- och böngroddssallad. Dressingen kan göras dagen före.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

3 morötter -4
150 g böngroddar
1 romansallad
100 g babyspenat

Sesamdressing:

4 msk soja ljus
2 msk risvinäger
2 tsk strösocker
2 vitlöksklyftor pressade
2 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja

Garnering:

1 msk furikakeblandning

15 minuter

Spenat- och böngroddssallad – gör så här:

  1. Skala morötterna, hyvla långa remsor med en skalare. Skölj böngroddarna. Bryt salladen i bitar.
  2. Dressing: Blanda alla ingredienser. Häll hälften över groddarna, låt ligga ca 30 min.
  3. Blanda sallad med groddar på ett fat. Häll över resten av dressingen. Strö på furikake.

Recept av: Ulla Karlström