Spenat- och böngroddssallad

Recept på spenat- och böngroddssallad. Dressingen kan göras dagen före.
Spenat- och böngroddssallad
Spenat- och böngroddssallad Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 morötter - -4
  • 150 g böngroddar
  • 1 romansallad
  • 100 g babyspenat

Sesamdressing

  • 4 msk soja - ljus
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sesamolja

Garnering

  • 1 msk furikakeblandning

Gör så här

  1. Skala morötterna, hyvla långa remsor med en skalare. Skölj böngroddarna. Bryt salladen i bitar.

  2. Dressing: Blanda alla ingredienser. Häll hälften över groddarna, låt ligga ca 30 min.

  3. Blanda sallad med groddar på ett fat. Häll över resten av dressingen. Strö på furikake.

Recept av: Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!