Spenat- och ängssyresallad med clementindressing

Krispigt och fräscht! Ängssyra finns av märket Swegro men går bra att byta ut mot röd mangold.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

2 clementiner -3
0,5 granatäpple
2 hjärtsallad (gemsallad)
1 kruka ängssyra röd eller röd mangold
70 g babyspenat

Dressing:

2 clementiner skal och saft
1,5 msk dijonsenap
1 msk honung flytande
1 dl olivolja mild
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter

Spenat- och ängssyresallad med clementindressing – gör så här:

  1. Dressing: Skölj clementinerna i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut  1/2 dl saft. Blanda clementinskal och -saft med senap och honung. Vispa ner oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala clementinerna med kniv och skär i skivor. Peta ut kärnorna ur granatäpplet.
  3. Lossa bladen från gemsalladen och halvera dem. Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat. Servera med dressingen.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader