Spenat- och ängssyresallad med clementindressing

Krispigt och fräscht! Ängssyra finns av märket Swegro men går bra att byta ut mot röd mangold.
Petra Lindstrand
Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat.
Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 clementiner - -3
  • 0,5 granatäpple
  • 2 hjärtsallad - (gemsallad)
  • 1 kruka ängssyra - röd eller röd mangold
  • 70 g babyspenat

Dressing

  • 2 clementiner - skal och saft
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 dl olivolja - mild
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Skölj clementinerna i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut  1/2 dl saft. Blanda clementinskal och -saft med senap och honung. Vispa ner oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala clementinerna med kniv och skär i skivor. Peta ut kärnorna ur granatäpplet.

  3. Lossa bladen från gemsalladen och halvera dem. Varva spenat, gemsallad, ängssyra, clementiner och granatäppelkärnor på ett fat. Servera med dressingen.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!