00000

Spenat i sesamsås är ett gott grilltillbehör. Såsen kan göras dagen före servering, men vänta med att blanda ner spenaten till strax före servering.  

För 4 personer:

Ingredienser

200 g spenat

Sesamsås:

100 g sesamfrön, rostade
70 g tahini, (sesampasta)
2 msk mirin
2 msk soja, japansk
2 msk citron, pressad
1 krm shishimi togarashi, eller torkade chiliflakes
2 krm salt

Tillbehör:

4 pitabröd, grillade

15 minuter

Spenat i sesamsås – gör så här:

  1. Mortla sesamfröna ordentligt. Rör ihop med övriga ingredienser till såsen, späd eventuellt med lite vatten. Krydda med salt.
  2. Förväll spenaten i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Kyl den i isvatten. Krama ut all vätska ur spenaten och blanda ner den i såsen. Servera med grillat pitabröd.
Fler recept med: Japanskt/koreanskt, Tillbehör