30 min.
Det är viktigt att arbeta smeten tills den lossar från bunkens kanter och tills det blir små blåsor i smeten för bästa konsistens.

För 6 person(er)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
3 ägg
1,5 dl mjölk
50 g smör osaltat
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 krm muskot nymald

1. Blanda mjöl, ägg och mjölk till en klimpfri smet. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Häll ut smeten på en skärbräda. Luta skärbrädan något mot grytan. Skär av små bitar av smeten och fös ner dem undan för undan i vattnet. Låt koka ca 5 min tills de flutit upp.
2. Ta upp degbitarna med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Låt degbitarna rinna av i ett durkslag.
3. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt degbitarna. Stek dem hastigt under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och muskot.
4. Servera den nystekta spätzlen till oxsvansragun.