1. Blanda mjöl, ägg och mjölk till en klimpfri smet. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Häll ut smeten på en skärbräda. Luta skärbrädan något mot grytan. Skär av små bitar av smeten och fös ner dem undan för undan i vattnet. Låt koka ca 5 min tills de flutit upp.
2. Ta upp degbitarna med en hålslev och lägg dem genast i iskallt vatten. Låt degbitarna rinna av i ett durkslag.
3. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt degbitarna. Stek dem hastigt under omrörning tills de fått fin färg. Krydda med salt, peppar och muskot.
4. Servera den nystekta spätzlen till oxsvansragun.
Spätzle
30 min.
Det är viktigt att arbeta smeten tills den lossar från bunkens kanter och tills det blir små blåsor i smeten för bästa konsistens.
För 6 person(er)
Ingredienser
5 dl | vetemjöl |
3 | ägg |
1,5 dl | mjölk |
50 g | smör, osaltat |
1 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar, nymald |
1 krm | muskot, nymald |