Spättarullar med wasabi och sojabönor

00000

Recept på spättarullar med wasabi och sojabönor. Wasabin påminner om pepparrot i smaken, vilket gör att den passar bra till bland annat fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g spättafiléer
600 g potatis
1 purjolök stor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk färskost med wasabi (100 g)
150 g sojabönor frysta
salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Spättarullar med wasabi och sojabönor — gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis och purjolök (spara lite till garnering) i en traktörpanna. Strö över 1 tsk salt och häll över grädden. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över 1 tsk salt. Klicka färskosten på fisken och rulla ihop. Lägg fiskrullarna på potatisen och strö över 1 krm peppar. Sjud under lock ca 5 min. Strö över sojabönorna och sjud ytterligare ca 2 min.
  3. Strö över den sparade purjolöken och servera.