Spättarullar med wasabi och sojabönor

Recept på spättarullar med wasabi och sojabönor. Wasabin påminner om pepparrot i smaken, vilket gör att den passar bra till bland annat fisk.

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 600 g potatis
  • 1 purjolök - stor
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk färskost - med wasabi (100 g)
  • 150 g sojabönor - frysta
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis och purjolök (spara lite till garnering) i en traktörpanna. Strö över 1 tsk salt och häll över grädden. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Strö över 1 tsk salt. Klicka färskosten på fisken och rulla ihop. Lägg fiskrullarna på potatisen och strö över 1 krm peppar. Sjud under lock ca 5 min. Strö över sojabönorna och sjud ytterligare ca 2 min.

  3. Strö över den sparade purjolöken och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!