Spättarullar med svampcrème och ärtris

Spättarullar med svampcrème och ärtris är festligt vardagsmat. Får du inte tag på spättafiléer kan de bytas ut mot annan vit fisk, t ex torsk. Lägg fisken på riset och klicka svampcrèmen ovanpå.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer - MSC-märkta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl ris - t ex basmati
  • 1 burk crème av svamp och tryffel - (130 g, Zeta)
  • 300 g ärtor - frysta
  • 250 g champinjoner
  • 1 knippa gräslök
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt riset och häll på 6 dl vatten. Krydda med 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 6 min.

  2. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Klicka på svampcrèmen och rulla ihop filéerna. Blanda ner ärterna i riset och lägg fiskrullarna ovanpå. Tillaga ytterligare 6–8 min tills fisken är genomkokt och riset är färdigt.

  3. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem på hög värme i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt. Strimla gräslöken.

  4. Toppa fisken med champinjoner och gräslök och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!