Spättafilé, frasbakad

Det frasiga täcket ger spättafilén en lätt rökt smak och krispighet. Gör dubbel sats av potatismoset så räcker det till potatisbullar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g spättafilé - färsk eller tinad
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g bacon
  • 2 dl purjolök - strimlad
  • 4 vitt bröd - skivor
  • 1 tsk citron
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Potatismos

  • 1 kg potatis - mjölig
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • broccoli - eller annan grönsak

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 250°. Lägg ut spättafiléerna i en långpanna med bakplåtspapper.

  2. Strimla bacon, skär bort kanterna på brödet som tärnas smått. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt purjolök och brödtärningar steka med tills brödet får färg och löken mjuknat. Tillsätt citronskal och peppar.

  3. Salta filéerna och fördela strösslet över. Stek fisken mitt i ugnen 5-7 min beroende på filéernas tjocklek.

  4. Pressa under tiden potatisen och rör i 2 dl varm mjölk, smör, salt och peppar. Smaka av och späd med mer mjölk om moset är tjockt. Servera med spätta och t ex kokt broccoli.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!