Sparrissoppa och rabarberomelett

Vårprimörerna sparris och rabarber serveras här i soppa och som kompott till en fluffig dessertomelett.

Sparrissoppa och rabarberomelett

1. Bryt av toppen från sparrisen och spara till garnering. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Koka sparrisbitarna mjuka i buljongen ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
2. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 2 min. Toppa soppan med sparris och servera med brödet.
3. Omelett: Skär rabarbern i bitar och låt den smälta i en kastrull med 1 dl socker. Dela äggen och vispa vitorna till fast skum. Vispa äggulorna pösigt med 1/2 dl socker. Vänd i äggvitorna.
4. Smält smöret i en stekpanna och häll i smeten. Stek omeletten ca 8 min på svag värme. Låt den glida ner på en tallrik och vänd tillbaka den i stekpanna. Stek andra sidan ca 2 min. Skär omeletten i bitar och servera med rabarbern som dessert.

Ca 490 kcal per portion, 21 g fett, 19 g protein, 56 g kolhydrater

Recept från