Sparrissoppa

Vårprimören sparris serveras här i soppa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g grön sparris - (2 knippor)
  • 1 l hönsbuljong - (tärning + vatten)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 portionsbröd

Gör så här

  1. Bryt av toppen från sparrisen och spara till garnering. Skär resten av sparrisen i mindre bitar.

  2. Koka sparrisbitarna mjuka i buljongen ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i lätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

  3. Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten ca 2 min. Toppa soppan med sparris och servera med brödet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!