Sparrissoppa med varma ostmackor

Veckans soppa gör vi på fryst sparris, den klarar att bevara sin goda smak i frysen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g grön sparris - fryst + 50 g
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl gräslök - hackad
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 krm salt

Ostmackor

  • 8 skivor lantbröd - (60 g/pers)
  • 100 g ost - skivad (17 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär 350 g sparris i mindre bitar.

  2. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Lägg i sparris och gräslök. Sjud tills sparrisen mjuknat, ca 15 min.

  3. Mixa soppan slät. Rör i crème fraiche. Smaka av med salt.

  4. Fördela osten på brödet. Gratinera mackorna mitt i ugnen 6-7 min, tills osten fått lite färg.

  5. Skär 50 g sparris i mindre bitar och värm i soppan. Servera med varma ostmackor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!