30 minuter
Sparrissoppa med pocherat ägg och krasse – gör så här:
- Ansa och skär sparrisen i cm- långa bitar. Spara 2–3 stjälkar till garnering. Skär dem i tunna remsor med en potatisskalare. Skala och hacka löken. Fräs sparrisbitar och lök i smör i en gryta 2–3 min. Häll över vin, grädde och vatten. Tillsätt buljongtärningen och koka upp. Låt koka under lock ca 10 min.
- Pocherade ägg: Koka upp vattnet med salt och ättika i en rymlig kastrull. Knäck ner ett ägg i taget i en kopp.
- Rör runt i det sjudande vattnet så att det bildas en virvel och stjälp sedan ner äggen ett och ett. Låt sjuda 3–4 min för stora ägg och ca 2 min för vaktelägg, tills de gått ihop något och känns fasta på ytan. De ska fortfarande vara rinniga inuti. Lyft upp med en hålslev och låt rinna av.
- Mixa soppan slät och krydda med salt och peppar. Servera med pocherade ägg, hyvlad sparris och krasse.