3.33.33.33.33.3

Recept på sparrissoppa. Sila gärna soppan om du vill ha den riktigt slät.

För 6-8 personer på buffé:

Ingredienser

500 g grön sparris, färsk
1 gul lök
1 msk smör
1 dl vitt vin, torrt
5 dl kokspad, från sparrisen
2,5 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning, eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm strösocker

Garnering:

smörgåskrasse
nymald svartpeppar

30 minuter

Sparrissoppa – gör så här:

  1. Ansa och skär sparrisen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, men spara det till soppan. Spara sex sparrisknoppar till garnering.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör 2–3 min. Tillsätt sparrisen och fräs ytterligare 1–2 min. Tillsätt vinet och sjud ca 1 minut. Häll i vatten och grädde och tillsätt buljongtärningen. Sjud under lock 10–15 min. Krydda med salt, peppar och socker.
  3. Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Häll upp i portionskoppar och garnera med sparrisknoppar, krasse och peppar.

 

 

Fler recept med: Buffémat, Soppa