Sparrissoppa

En len och mild sparrissoppa som kan serveras med eller utan bitar av kokt sparris i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 50 g smör
  • 4 msk mjöl
  • 1 l sparrisspad - (av kokt sparris)
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g sparris - kokt, i bitar

Gör så här

  1. Fräs schalottenlöken mjuk i smöret. Pudra över mjölet och rör om. Späd med sparrisspadet under vispning. Tillsätt buljongtärning, vitt vin och grädde och låt koka 10 min. 2.Mixa soppan slät och fluffig. Servera den ev med några bitar kokt sparris i.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!