Sparrissallad

Hasselnötter och -olja kan bytas ut mot pinjenötter och mer rapsolja.
Elisabeth Johansson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 10 sparrisar - gärna gröna och vita
  • 1 knippe rädisor
  • 50 g solrosskott
  • 80 g rucola
  • 50 g hasselnötter - rostade
  • 2 msk schalottenlök - finhackad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk hasselnötsolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1.  Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen, ca 2 cm, och skala den vita. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min för vit och ca 5 min för grön. Spola hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar och låt den rinna av.

  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar knäppa. Gnugga av skalet med hushållspapper.

  3. Halvera sparrisen. Ansa och skiva rädisorna. Blanda sparris, rädisor, solrosskott, rucola och hasselnötter.Blanda lök, vinäger, olja och salt och häll över precis före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!