1.81.81.81.81.8

Hasselnötter och -olja kan bytas ut mot pinjenötter och mer rapsolja.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

10 sparrisar, gärna gröna och vita
1 knippa rädisor
50 g solrosskott
80 g rucola
50 g hasselnötter, rostade
2 msk schalottenlök, finhackad
2 msk balsamvinäger
2 msk hasselnötsolja
2 msk rapsolja
2 krm salt

20 minuter

Sparrissallad – gör så här:

  1.  Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen, ca 2 cm, och skala den vita. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min för vit och ca 5 min för grön. Spola hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar och låt den rinna av.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar knäppa. Gnugga av skalet med hushållspapper.
  3. Halvera sparrisen. Ansa och skiva rädisorna. Blanda sparris, rädisor, solrosskott, rucola och hasselnötter.Blanda lök, vinäger, olja och salt och häll över precis före servering.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker, Sallader