4.64.64.64.64.6

Sparrissallad med räkor och citrondressing är en snabbgjord förrättssallad. Servera gärna rostat surdegsbröd till salladen.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g grön sparris
1 burk räkor i lag, (300 g)
8 sötmandlar, rostade, salta
50 g salladsskott, blandade

Citrondressing:

0,5 citron
2 msk olivolja
1 tsk honung
2 krm salt

10 minuter

Sparrissallad med räkor och citrondressing – gör så här:

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär sparrisen i 3-4 cm bitar vardera. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Låt räkorna rinna av. Strimla mandeln.
  2. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med olja, honung och salt.
  3. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med sparris och räkor. Ringla över dressingen och strö över mandeln.

 

Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Sallader, Skaldjur