Sparrissallad med räkor och citrondressing  

Sparrissallad med räkor och citrondressing är en snabbgjord förrättssallad. Servera gärna rostat surdegsbröd till salladen.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g grön sparris
  • 1 burk räkor i lag - (300 g)
  • 8 sötmandlar - rostade, salta
  • 50 g salladsskott - blandade

Citrondressing

  • 0,5 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen och skär sparrisen i 3-4 cm bitar vardera. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Låt räkorna rinna av. Strimla mandeln.

  2. Dressing: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med olja, honung och salt.

  3. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med sparris och räkor. Ringla över dressingen och strö över mandeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!