Sparrissallad med rabarber och gurka

Recept på sparrissallad med rabarber och gurka. Testa en spännande och somrig smakkombination – gurka, rabarber och sparris.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 500 g sparris - vit
  • 3,5 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 gurka - stor
  • 100 g rabarber

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 1 tsk flingsalt
  • dill

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär bort den nedersta biten. Skär i ca 2 cm breda bitar.

  2. Koka upp vatten, citronsaft, salt och socker. Koka sparrisen ca 5 min, tills den är mjuk men med tuggmotstånd. Låt kallna i lagen.

  3. Skala gurkan och halvera den på längden. Skrapa bort kärnorna och skär den i ca 1 cm breda bitar. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 mm breda skivor.

  4. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.

  5. Häll bort lagen från sparrisen och blanda grönsakerna med dressing och flingsalt precis före servering. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med små dillkvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!