Sparrispizza

Godaste pizzorna tycker jag att man bakar av jäsdeg. Jag går genvägen över ett paket ciabattamix som ger lite sega och goda pizzabottnar. Det enda man tillsätter är vatten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt ciabattabrödmix

Fyllning

  • 600 g sparris - grön eller späd vit
  • 1 pkt pizzaost - (ca 200 g)
  • 50 g parmesan
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Gör degen enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Platta ut den på mjölat bakplåtspapper till 8 runda tunna pizzabottnar. Låt dem jäsa ca 20 minuter.

  3. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Skala vit sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Låt dem rinna av ordentligt.

  4. Lägg hälften av pizzaosten på degen. Lägg på sparrisen och strö över resterande ost.

  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ta ut dem och hyvla över parmesanost.Servera med en klick smör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!