Sparrispasta med lufttorkad skinka

Recept på sparrispasta med lufttorkad skinka. En lyxigare variant av den klassiska ­carbonaran.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 550 g vit sparris
  • 350 g spaghetti
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 äggulor
  • 100 g skinka - lufttorkad

Tillbehör

  • 1 msk olivolja
  • parmesan - riven
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala sparrisen och hyvla remsor med potatisskalare. Spara knopparna.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, lägg i sparrisknopparna när det återstår ca 4 min av koktiden och sparrisstrimlorna när 1 minut återstår. Häll av i durkslag.

  3. Koka upp grädden i kastrullen. Blanda spagetti och sparris med grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om ordentligt.

  4. Fördela pastan på tallrikar och lägg på äggulor och lufttorkad skinka. Strö över parmesan. Ringla över olja, strö på peppar och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!