00000

Recept på sparrispasta med lufttorkad skinka. En lyxigare variant av den klassiska ­carbonaran.

För 4 personer:

Ingredienser

550 g vit sparris
350 g spagetti
4 dl matlagningsgrädde
2 dl parmesanost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 äggulor
100 g skinka, lufttorkad

Tillbehör:

1 msk olivolja
riven parmesanost
nymald svartpeppar

30 minuter

Sparrispasta med lufttorkad skinka – gör så här:

  1. Skala sparrisen och hyvla remsor med potatisskalare. Spara knopparna.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, lägg i sparrisknopparna när det återstår ca 4 min av koktiden och sparrisstrimlorna när 1 minut återstår. Häll av i durkslag.
  3. Koka upp grädden i kastrullen. Blanda spagetti och sparris med grädde och parmesan. Krydda med salt och peppar. Rör om ordentligt.
  4. Fördela pastan på tallrikar och lägg på äggulor och lufttorkad skinka. Strö över parmesan. Ringla över olja, strö på peppar och servera genast.