Sparrispajer med västerbottensost

Recept på sparrispajer med västerbottensost. Pajerna får fin sälta av både ost och knaperstekt bacon. Smakar allra bäst ljumna.
Recept på sparrispajer med västerbottensost.
Recept på sparrispajer med västerbottensost.

Sparrispajer med västerbottensost

  • 2 knippor grön sparris - (à 250 g)
  • 2 rullar smördeg - kyld (à 250 g)
  • 200 g västerbottenost
  • 4 ägg
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 pkt bacon - (à 140 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Bryt av nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har spänst. Spola hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.

  3. Rulla ut den ena smördegsrullen på bakplåtspapper. Skär bort 10 cm av degen på längden. Tryck ner bakplåtspapperet i en form, ca 15 x 40 cm. Tryck fast den bortskurna degen på kanterna.

  4. Riv osten och blanda med ägg, grädde, salt och peppar. Lägg hälften av sparrisen på smördegen och skeda över hälften av ostsmeten.  Gör likadant med den andra degrullen och resterande sparris och ostsmet. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min.

  5. Finstrimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon över pajerna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!