Sparrisdipp med ostkex

Stekningen lockar fram sparrisens alla goda smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippa sparris - grön
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche

Kex

  • 100 g prästost
  • små kex - t ex saltiner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.

  2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.

  3. Sprid ut kexen på en plåt med bakplåtspapper. Finriv osten och fördela den på kexen. Gratinera högst upp i ugnen 3-4 min. Servera ostkexen till sparrisdippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!