Sparris- och tomatpaj

Kesellan ersätter delvis smöret i den här pajdegen, vilket gör att den blir mindre fet. Kesellan bidrar också till att pajen får en lätt syrlig och fräsch smak. Det är bra om osten är av den mildare sorten, så att den ger plats åt den goda sparrissmaken.
Allt om Mat

Deg

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 2 krm salt

Äggstanning

  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl ost - mild, riven

Fyllning

  • 200 g sparris - kokt
  • 10 körsbärstomater - halverade

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop dem förhand. Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter. Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.

  3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.

  4. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.

  5. Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!