Recept på sparris- och lökpizzapaj. Gör gärna egen deg om tiden finns. Pensla med olivolja så blir bottnen spröd. Använd tunna nyväxta sparrisar och lökar; de är mjälla och blir mindre trådiga.
För 4 personer:
Ingredienser
500 g
sparris
1
pizzadeg, färdig, XXL (ca 550 g)
2 msk
olivolja, + 2 msk
250 g
ricottaost
1 dl
vispgrädde
2 dl
parmesanost, riven
1
ägg
0,5 tsk
salt
1
knippa, salladslök
1 tsk
flingsalt
1 krm
svartpeppar, nymald
0,5 dl
gräslök
20 minuter + 25 minuter i ugn
Sparris- och lökpizzapaj – gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med 2 msk olja . Skölj sparrisen väl. Bryt av den torra, sega delen av stjälken.
Blanda ricotta, grädde, parmesan, ägg och salt. Bred ostsmeten på pizzadegen men inte ända ut i kanten. Halvera löken på längden. Lägg sparris och salladslök på bottnen.
Pensla grönsakerna med 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Klipp gräslök över pizzan. Skär upp i bitar med vass kniv.
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår hemsida, analysera trafik och anpassa prenumerationserbjudanden och annonser. Läs mer.Vi använder cookies för att underlätta för dig att använda vår hemsida. Läs mer.