Sparris- och lökpizzapaj

Recept på sparris- och lökpizzapaj. Gör gärna egen deg om tiden finns. Pensla med olivolja så blir bottnen spröd. Använd tunna nyväxta sparrisar och lökar; de är mjälla och blir mindre trådiga.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g sparris
  • 1 pizzadeg - färdig, XXL (ca 550 g)
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippa salladslök
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med 2 msk olja . Skölj sparrisen väl. Bryt av den torra, sega delen av stjälken.

  2. Blanda ricotta, grädde, parmesan, ägg och salt. Bred ostsmeten på pizzadegen men inte ända ut i kanten. Halvera löken på längden. Lägg sparris och salladslök på bottnen.

  3. Pensla grönsakerna med 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Klipp gräslök över pizzan. Skär upp i bitar med vass kniv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!