55555

Recept på sparris- och lökpizzapaj. Gör gärna egen deg om tiden finns. Pensla med olivolja så blir bottnen spröd. Använd tunna nyväxta sparrisar och lökar; de är mjälla och blir mindre trådiga.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g sparris
1 pizzadeg, färdig, XXL (ca 550 g)
2 msk olivolja, + 2 msk
250 g ricottaost
1 dl vispgrädde
2 dl parmesanost, riven
1 ägg
0,5 tsk salt
1 knippa, salladslök
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräslök

20 minuter + 25 minuter i ugn

Sparris- och lökpizzapaj – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med 2 msk olja . Skölj sparrisen väl. Bryt av den torra, sega delen av stjälken.
  2. Blanda ricotta, grädde, parmesan, ägg och salt. Bred ostsmeten på pizzadegen men inte ända ut i kanten. Halvera löken på längden. Lägg sparris och salladslök på bottnen.
  3. Pensla grönsakerna med 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  4. Klipp gräslök över pizzan. Skär upp i bitar med vass kniv.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter!