Sparris- och körvelsoppa

Mild ljusgrön soppa som kan serveras både varm och kall. Färsk körvel ger soppan en aning anissmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g sparris - grön
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl körvel - löst packade blad
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 msk citronsaft - pressad

Parmesanflarn

  • 3 dl parmesan - riven

Garnering

  • 100 g körsbärstomater - små

Gör så här

  1. Parmesanflarn: Sätt ugnen på 200°. Strö ut strängar av osten på plåt med bakplåtspapper, ca 1 1/2 msk. Grädda i mitten av ugnen 6-8 min. Låt svalna på plåten.

  2. Soppa: Skölj och skär bort 1-2 cm på den nedre delen av sparrisstjälken. Dela den i grova bitar. Lägg sparrisknopparna åt sidan. Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i rapsolja. Lägg i sparrisbitarna och låt dem steka med en kort stund.

  3. Smula ner buljongtärningen och häll i vattnet. Låt koka 8-10 min. Tillsätt sparrisknopparna och koka ytterligare ca 3 min. Ta upp några knoppar och spara till garnering.

  4. Rör ner grädde och körvel. Kör soppan i en mixer och kyl den sedan om soppan ska serveras kall.

  5. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och skär dem sedan i små bitar. Servera soppan med tomattärningar, sparrisknoppar och parmesanflarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!