Sparris med parmaskinka och parmesan

Skivor av ciabatta rostas lättast i ugn eller torr grillpanna eftersom de försvinner ner i en vanlig brödrost. Koka sparrisen i lättsaltat citronvatten och stek dem hastigt i grillpanna strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g sparris - färsk grön
  • 2 msk citronsaft
  • 4 ciabattabröd - skivor
  • 4 parmaskinka - tunna skivor
  • 1 rucolasallad
  • 1 tsk olivolja
  • 30 g parmesan - tunt hyvlad
  • 1 krm svartpeppar - grovmald
  • 1 tsk salt - gourmet

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela den om den är lång. Kraftig sparris kan också delas på längden. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten med citron i. Koka under lock ca 5 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten och låt den rinna av.

  2. Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.

  3. Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!