Sparris med parmaskinka och parmesan
Ingredienser
- 200 g sparris - färsk grön
- 2 msk citronsaft
- 4 ciabattabröd - skivor
- 4 parmaskinka - tunna skivor
- 1 rucolasallad
- 1 tsk olivolja
- 30 g parmesan - tunt hyvlad
- 1 krm svartpeppar - grovmald
- 1 tsk salt - gourmet
Gör så här
-
Ansa sparrisen och dela den om den är lång. Kraftig sparris kan också delas på längden. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten med citron i. Koka under lock ca 5 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten och låt den rinna av.
-
Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.
-
Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.