20 minuter
Sparris med kallrökt lax och körvelhollandaise – gör så här:
- Skala den vita sparrisen. Koka upp vattnet med citronsaft, socker och 1/2 msk salt. Lägg i sparrisen, och låt koka 8-10 min. Ta kastrullen åt sidan, låt sparrisen ligga kvar i kokvattnet.
- Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen. Pensla den med olja och krydda med 2 krm salt.
- Sås: Mixa körveln, spara lite till garnering, med vatten och vinäger. Smält smöret. Blanda äggulor och den mixade körveln i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills det tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget under kraftig vispning. Krydda med salt.
- Grilla den gröna sparrisen runtom i grillpanna ca 3 min. Låt den vita sparrisen rinna av. Halvera den på längden.
- Lägg upp de båda sparrissorterna och lax på tallrikar och garnera med den sparade körveln. Servera med sås och bröd.