00000

Gubbröran har en mild fin ansjovissmak som passar så bra till den mjälla sparrisen. Hittar du inte örtsenap i din butik kan den ersättas med dijon senap. Tillsätt då gärna lite extra dill.

För 6 person(er)

Ingredienser

1,5 kilo sparris

Gubbröra

4 ägg kokta, hackade
55 g ansjovis hackade
2 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk grön örtsenap
1 msk dill hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering

1 knippa dill kvistar, färsk

Sparris med gubbröra — gör så här:

  1. Rör ihop gubbröran i en skål. Låt stå kallt några timmar för bättre smak.
  2. Koka sparrisen enligt grundreceptet, men – obs! – här ska det vara den mängd sparris som anges i detta recept.
  3. Servera nykokt sparris med gubbröra. Garnera med färsk dill. Kall öl smakar bäst till rätten.