Gubbröran har en mild fin ansjovissmak som passar så bra till den mjälla sparrisen. Hittar du inte örtsenap i din butik kan den ersättas med dijon senap. Tillsätt då gärna lite extra dill.
För 6 person(er)
Ingredienser
1,5 kilo
sparris
Gubbröra
4
ägg, kokta, hackade
55 g
ansjovis, hackade
2 msk
majonnäs
1 dl
crème fraiche
1 tsk
grön örtsenap
1 msk
dill, hackad
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar, nymald
Garnering
1 knippa
dill, kvistar, färsk
Sparris med gubbröra — gör så här:
Rör ihop gubbröran i en skål. Låt stå kallt några timmar för bättre smak.
Koka sparrisen enligt grundreceptet, men – obs! – här ska det vara den mängd sparris som anges i detta recept.
Servera nykokt sparris med gubbröra. Garnera med färsk dill. Kall öl smakar bäst till rätten.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.