Sparris, ärter och lax i lime och olivolja med basilikacrème

Använd gärna spritärter om det är säsong. I Sverige skördas de under juni-augusti.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g laxfilé - utan skinn och ben, som varit fryst minst 3 dygn
  • 0,5 dl lime - pressad + 2 msk pressad lime
  • 2 krm salt - + 3 krm salt
  • 250 g sparris - grön
  • 2 dl ärtor - gröna
  • 2 msk olivolja

basilikaCrème

  • 1,5 dl crème fraiche
  • 3 msk basilika - hackad
  • 2 krm salt

Garnering

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i 1 x 1 cm stora tärningar. Marinera dem i 1/2 dl limesaft och 2 krm salt ca 30 min i kylskåpet. Häll bort limesaften.

  2. Crème: Blanda crème fraiche med basilika och salt.

  3. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Hyvla sparrisen i långa remsor med osthyvel eller potatisskalare. Blanda sparris och ärter med 2 msk limesaft, olja och 3 krm salt.

  4. Servera laxen med grönsaker och basilikacrème. Garnera med lime.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!