Spansk tortilla med heta vitlöksräkor
Ingredienser
- 8 potatisar - fasta
- 1 lök - stor, gul
- 2 msk olivolja
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 3 ägg - stora
Räkor
- 1 kg räkor - med skal
- 4 salladslökar
- 2 röda spanska pepparfrukter
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 0,5 dl persilja - finhackad
- 1 krm salt
Servering
- sallad
Gör så här
-
Skala och skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
-
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna med diametern 21 cm. Stek potatisen på medelstark värme ca 10 min.
-
Tillsätt lök, salt och peppar och stek ytterligare ca 3 min eller tills löken och potatisen är mjuka.
-
Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen. Rör försiktigt med en gaffel så att smeten rinner ner i blandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan cirka 2 min.
-
Räkor: Skala räkorna. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och ta bort de vita innerväggarna på pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukt och vitlök.
-
Stek lök, pepparfrukt och vitlök i olivolja ca 2 min. Rör ner räkor och persilja och låt allt bli hett. Smaka av om det behövs salt. Räkorna ska inte steka med länge, då blir de sega.
-
Servera tortillan i bitar med räkor och sallad.