Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

Spansk tortilla eller potatisomelett räcker till 10 personer om den serveras som förrätt i smala snibbar eller på buffébordet. Serveras den som lunchrätt räcker den till 4 personer. Använd gärna en fast potatissort.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 potatisar - fasta
  • 1 lök - stor, gul
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 ägg - stora

Räkor

  • 1 kg räkor - med skal
  • 4 salladslökar
  • 2 röda spanska pepparfrukter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 1 krm salt

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.

  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna med diametern 21 cm. Stek potatisen på medelstark värme ca 10 min.

  3. Tillsätt lök, salt och peppar och stek ytterligare ca 3 min eller tills löken och potatisen är mjuka.

  4. Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen. Rör försiktigt med en gaffel så att smeten rinner ner i blandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan cirka 2 min.

  5. Räkor: Skala räkorna. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och ta bort de vita innerväggarna på pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukt och vitlök.

  6. Stek lök, pepparfrukt och vitlök i olivolja ca 2 min. Rör ner räkor och persilja och låt allt bli hett. Smaka av om det behövs salt. Räkorna ska inte steka med länge, då blir de sega.

  7. Servera tortillan i bitar med räkor och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!