44444

Spansk torskgryta med potatis och chorizo är en enkel gryta där fisken ångas på ett varsamt vis.  

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar torskrygg, MSC-märkt (à 125 g)
1 + 0,5 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g chorizokorv, färsk
450 g potatis, fast
0,5 dl olivolja
1 burk kikärter, (400 g)
3 dl vatten
1 msk citron, pressad
1 krm svartpeppar, nymald
1 knippa bladpersilja

40 minuter

Spansk torskgryta med potatis och chorizo  – gör så här:

  1. Krydda torsken med 1 tsk salt och låt vila medan resten görs i ordning.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chorizon. Skala potatisen och skär den i tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och chorizo i olja ca 7 min. Rör ner potatisen och fortsätt fräsa 2–3 min.
  4. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner kikärter, vatten och citronsaft i grytan och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
  5. Lägg torsken i grytan och låt koka under lock ytterligare 5–7 min tills torsken är genomkokt.
  6. Garnera grytan med persilja och servera.